Muistisairauksien ehkäisystä vihdoin näyttöä

Muistisairaudet ovat merkittävin toimintakykyä ja kotona pärjäämistä uhkaava sairausryhmä ikääntyvillä ihmisillä. Näitä sairauksia tunnetaan lukuisia, joista yleisin on Alzheimerin tauti. Kyseisen sairausryhmän ehkäisystä on hyvin vähän näyttöä, vaikka yrityksiä on ollut. Suomalainen tutkimusryhmä on onnistunut vihdoin näyttämään toteen, että useisiin muistisairauksien riskitekijöihin yhtäaikaa vaikuttamalla voidaan vähentää muisti- ja ajattelutoimintojen heikkenemistä.

Lähteet:

  1. Ngandu T, Lehtisalo J, Solomon A, Levälahti E, Ahtiluoto S, Antikainen R, Bäckman L, Hänninen T, Jula A, Laatikainen T, Lindström J, Mangialasche F, Paajanen T, Pajala S, Peltonen M, Rauramaa R, Stigsdotter-Neely A, Strandberg T, Tuomilehto J, Soininen H, Kivipelto M. A 2 year multidomain intervention of diet, exercise, cognitive training, and vascular risk monitoring versus control to prevent cognitive decline in at-risk elderly people (FINGER): a randomised controlled trial. Lancet. 2015 Mar 11.

1 thought on “Muistisairauksien ehkäisystä vihdoin näyttöä

  1. Päivitysilmoitus: Ravitsemus muistisairauksien ehkäisyssä ja hoidossa | Arvo Haapanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s